fredag 9 maj 2008

Spännande mat- och hälsoprofil

Renée Voltaire är en inspirerande mat- och hälsoprofil med många järn i elden.
Du kanske har sett hennes spännande produkter i mataffären, men knappt förstått
hur du ska använda Tamari, Shoyu eller kanske Aramealg, som bara är några exempel på Renées alla udda ekologiska livsmedelsprodukter.
En sak är i alla fall säker, laddar du skafferiet med inspiration från Voltaire så får din mat en helt ny, hälsosammare och häftigare dimension. Tråkiga sallader piffas upp och bleka laxbitar ser ut som japanska mästerverk med t ex Voltaires semsamblandning.
Förutom egna produkter har Renée Voltaire också gett ut många kokböcker och står bakom flera spännande restauranger och caféer i Stockholm.

Voltaires matfilosofi är att äta nyttigt och medvetet för att må bättre, orka mer, hålla vikten och hålla sig frisk. Att äta rätt gör att sjukdomar kan förebyggas och kroppens ungdomlighet bibehålls. Skönhet kommer inifrån och det syns i huden hur du mår på insidan. Orenheter och utslag i huden kan t ex bero på slaggämnen i tarmarna. Då finns det mat som fungerar som en sopkvast för tarmen t.ex. råris eller som bovete som är snällt för magen, glutenfritt och basiskt för kroppen.
Renée har hämtat inspiration från olika filosofier i världen som raw food, makrobiotisk matlagning, ayurvediska läran, och kinesiska läran om yin och yang .
Alla har en gemensam nämnare och den är helt avgörande; Att maten ska ge hälsa inte ta den ifrån oss. Så enkelt, och så klokt, eller hur?

Vill du smaka på Renées mat kan jag tipsa om att besöka Stationshuset i Saltsjöbaden, utanför Stockholm. I ett rött charmigt hus finner du café, butik och dessutom Ashtanga yoga. Helt enkelt ett litet hälsocenter i Stockholms skärgård och perfekt utflyktsmål. Förra helgen satt vi på Stationshusets lilla uteservering och beundrade utsikten; Grand Hotel Saltsjöbaden och skärgården strax nedanför. I solen åt vi årets första "somriga mat"; färskpotatissallad med kallrökt lax, garnerat med sesamfrön och zuccinispagetti.



I helgen ska jag utmana mig själv och mina nya träningsskor i ett terränglopp, Springcross på Norra Djurgården. Håll tummarna, det hör inte till min vardag att springa i kuperad terräng, men utmaningar är till för att övervinnas!