tisdag 20 maj 2008

SPA trender del 3

Här följer sista delen av SPA trender 2008, så som jag tolkat dem.

”Stjärnterapeut trenden”:
Om ett SPA är bra eller inte är helt beroende av hur terapeuterna utför sitt arbete. Nu lanserar allt fler SPAn sk ”Star Therapists” som erbjuder en speciell talang eller kunskap. SPAn besöks av gästterapeuter, som kan erbjuda specialistkompetens och ovanligare behandlingar under begränsade tider. Gästterapeuterna har ofta holistisk inriktning och är specialiserade på mindaktiviteter som t ex healing eller yoga.

Övriga tendenser:
SPA går in i fastighetsbranschen (!) och sk ”Residence SPAn” öppnas i nybyggda bostadskomplex eller communities. Eller omvänt, lyxiga SPA resorts säljer SPAvillor som semesterboende, t ex tidigare nämnda Six Senses säljer dylika semestervillor på Soneva Kiri i Thailand, som öppnar i september.
Kina är en ny och något överraskande SPAdestination. SPA hotell och resorts öppnar bl a på Macau utanför Hongkong och på semesterorten Hainan öppnas nya lyxiga och stora SPAn.
Sömn är idag ett stort hälsoproblem och det tar SPAn fasta på. Du erbjuds allt från kuddmenyer till skräddarsydda sömnprogram, snoozing zoner och kreativa masssager som utlovar; "Stanna på behandlingsbänken så länge du vill…"
På den amerikanska marknaden specialiserar sig en del SPAn på fertilitet och erbjuder speciella behandlingar, dieter eller akupunktur för att boosta fertiliteten!
Och nu lanseras ”Babymoons” som följer upp Honeymoon trenden; Gravida med sin partner laddar batterierna på SPA inför de sömnlösa vaknätter som komma skall.
Varför visste inte jag om ”Babymoon” förra året??? Fast och andra sidan är det ju morsdag i veckan så man kan ju hoppas…!

Ibland väntade och ibland lite mer oväntade trender i SPA världen, eller hur?

Källa Spa trender 2008: Anitra Brown, Spa Finder, ISPA, Six Senses