onsdag 9 april 2008

Microdermabrasion

Del 4 i obegripliga ord är Microdermabrasion, ett ord som förknippas med avancerad hudvård och kosmetisk kirurgi.

Det är en mekanisk exfoliering av de översta hudlagret. Döda hudceller avlägsnas och man orsakar en liten skada eller trauma i huden, vilket leder till att huden reparerar sig själv.
Nya, fräscha hudceller kommer fram, huden blir jämnare och ser yngre ut. Huden får en fin lyster och ser friskare och hälsosammare ut. Microdermabrasion är effektivt på solskadad hud som ofta får ett läderaktigt och grovt utseende. Behandlingen kan minska ner linjer och minska vidgade porer, hudstrukturen förbättras helt enkelt. Efter en dylik behandling penetrerar också aktiv hudvård djupare ner i hudens lager och kan påverka hudens funktioner på ett intensivare sätt.

Behandlingen tar ca 20-30 minuter och man bör utföra flera behandlingar för att uppnå tydlig resultat. Behandlingen innebär att sprayar huden på ett kraftfullt sätt med microkristaller av aluminiumdioxid. Det är ett finfördelat sandliknande material som efter behandlingen sugs upp från huden.
Efter en behandling är det viktigt att använda hög solskyddsfaktor eftersom huden är skadad och hyperpigmentering lätt kan uppstå.

Den stora fördelen med denna typ av behandling är att man kan påverka det andra hudlagret, Dermis som annars är svårt att påverka med enbart hudvårdsprodukter. Dermis är hudens ”madrass” och står för fasthet och spänst. Man har sett att fibrer som ger huden fasthet (Kollagen) ökar i mängd efter behandlingen och därmed påverkas inte enbart hudytan utan även djupare lager.

Microdermabrasion är en kraftfull behandling som ska göras med försiktighet, det är viktigt att personalen som utför den är professionell och välutbildad. Undvik att göra denna typ av behandling sommartid då det är svårt att undvika sol och undvik denhär typen av behandling om din hud är känslig eller du har Rosacea.

Känner du att du skulle vilja komma åt dessa resultat, utan att utföra denhär behandlingen så har flera kosmetikmärken mildare varianter på Microdermabrasion kurer som du kan utföra hemma. Lancômes RESURFACE-C MICRODERMABRASION är en hemmabehandling förstärkt med C-vitamin. Kitet består av två produkter; en Polishing cream och ett stärkande serum med C-vitamin.

Bild: Lancôme