onsdag 27 februari 2008

Upptäck coola Kiehl's

Skönhetsintresserade nordbor har länge vallfärdat till New York för att besöka butiken i hörnet 13th Street och 3rd Avenue. Det som en gång i tiden började som ett apotek har idag utvecklats till ett omfattande hudvårdsmärke baserat på en blandning av kosmetik, farmakologi, växtlära och medicinsk kunskap.
New York resenärerna har rest hem med kappsäckar fyllda med schampo, läppbalsam och bodylotions. Äntligen slipper vi släpa dessa dyrgripar över Atlanten. Sedan ett år tillbaka finns Kiehl’s i Stockholm*, som den hittills enda butiken i Norden.

Kiehl’s produkter innehåller noggrant utvalda ingredienser, minimalt med konserverings-medel, inga parfymer är tillsatta och produktförpackningarna är enkla och återvinningsbara.

Servicen hos Kiehl’s är utöver det vanliga, personalen är generös med produktsamples och delar gärna med sig av sin kunskap. Har du inte möjlighet att besöka butiken så skickar personalen hem produkterna till dig, efter att du beställt på telefon.

Min personliga favoritprodukt är Creme de Corps, en vaniljgul bodylotion som går snabbt in i huden och verkligen botar torrheten. Den är utan doft och jag har upptäckt hur behagligt det är att använda oparfymerade produkter. Tänk på att vara sparsam med dofter och parfym om du ska umgås med allergiker eller små barn.

Jag testade också nyligen deras nya schampo; Rice & Wheat Volumizing Shampoo, ett lättvikts schampo för dig med tunt, platt och livlöst hår. Produkten är berikad med honung, ris- och jojobaextrakt. Schampot löddrar mycket, trasslar inte till håret och doftar naturligt och fräscht. Kiehl’s schampon är väldigt dryga och det gäller även för denna produkt. Det är väl värt att pröva Kiehl’s hårvård!

*Kiehl's Since 1851, Mäster Samuelsgatan 5, Stockholm. Tel 08-678 40 02