torsdag 14 februari 2008

SPA- & Artjamming i Hong Kong

Ett av Hong Kongs populäraste SPA:n är just nu Plateau Spa på Grand Hyatt Hotel. Ett Spa som ger en ”resort-känsla” även om det ligger mitt i en brusande storstad. Pooler, fontäner och vattenfall skapar en lugn oas. Behandlingar går också att få i hotellets sviter. Liggandes på en futonmadrass kan du få massage samtidigt som du blickar utöver Hongkongs hamninlopp. Jag skulle absolut välja deras Four Hand Massage, vilket innebär att två terapeuter masserar samtidigt. När fyra händer masserar kan inte sinnet fokusera på varje rörelse utan man kopplar av på ett annat sätt än det är möjligt vid en traditionell behandling. Vill du unna dig en extraordinär och lyxig spa behandling, leta efter denna…

Efter att du botat eventuell jetlag på SPA avdelningen kan du föra in lite kreativitet i ditt storstadsbesök och leta upp Artjamming. ”Paintertainment" är ett fantastiskt sätt att umgås med vänner (alternativ till en bar-kväll) eller bara gå dit själv och ta fram all gömd kreativitet. Hur många gånger har du inte drömt om att stå vid ditt eget staffli och bara ösa på med färg och se vad som uppenbarar sig på duken, samtidigt som du lyssnar på inspirerande musik, i en riktigt cool lokal?
På Artjamming betalar man för färg, duk och sen är det fritt fram att måla och ta hem sitt konstverk. Nu väntar jag bara på att Artjamming ska etablera sig på en något närmare adress än Hong Kong!

Artjamming: 123 Wellington Street, Centrak, Hong Kong.
www.artjamming.com
Plateau Spa: 1 Harbour Road, Hongkong

Foto: Grand Hyatt, Hong Kong