söndag 17 augusti 2008

The organic pharmacy


En liten skattkammare det är vad Sundloef på Linnegatan är. En butik där känsla, passion och engagemang sitter i väggarna. Den lilla lokalen är fylld med enbart ekologisk och naturlig hud- och kroppsvård* och är som himmelriket för mig, jag vill ha ALLT!
Mitt besök där i fredags var både svettigt och rörigt, men avslutades med att jag ändå gick ut med ett stort leende på läpparna och en tung påse fylld med produkter från The Organic Pharmacy.

Att besöket var svettigt och rörigt berodde på att 1 årige M var med. M bestämde sig för att vagnen är mycket tråkig att sitta i. Det är mycket bättre att sopa golvet med nytvättad tröja, klappa golvfläkten, tugga på kartonger eller varför inte krypa in bakom disken till personalrummet, vem vet där kanske kan finnas några god elsladdar att tugga på?

Så fredagens insikt blev kort och gott: Shoppa enbart med en sovande M, eller ännu bättre ...Ensam!

Hur som helst så inhandlade jag engelska The Organic Pharmacy, som är ett välkänt varumärke utomlands. Det är en komplett produktserie med ekologiska ansikts- och kroppsprodukter, som alla är handgjorda i små kvantiteter, allt för att upprätthålla hög kvalitet. Så just nu bekantar jag mig med en ny creme, nytt serum och ett nytt sätt att tänka kring användning av dessa och hittills känns det riktigt bra.

Är du nyfiken på ekologisk hudvård så besök Sundloef på Linnegatan 19 i Stockholm. Har du inte möjlighet att besöka denhär pärlan så kika in i deras webshop. www.sundloef.com

*För att betraktas som en naturlig hudvårdsprodukt måste produkten uppfylla följande kriterier i Sverige:
- Innehålla förnyelsebara råvaror, dvs råvaror som kan komposteras och återanvändas utan att störa det naturliga kretsloppet.
- Förpackas i miljövänliga förpackningar
- Inte testas på djur
- Endast innehålla vegetabiliska oljor
- Utöver detta stryker man följande ämnen:- syntetiska parfymämnen, färgämnen och tillsättningsämnen- Sk parabener (metyl-, propyl-, butyl- och etylparaben) som är syntetiska konserveringsmedel. Dessa har visats vara hormonstörande.

För ekologisk hudvård gäller samtliga ovanstående kriterier, med tillägget att råvarorna måste vara ekologiskt odlade. I ekologisk odling används inte konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel.
Soil Association är ett av världens strängaste miljömärkningsorgan för hygienvaror. 70 % av den färdiga varan måste innehålla ekologiskt certifierade råvaror samtidigt som kraven på att följa deras "fri-från"-lista måste uppfyllas. Endast produkter med minst 95 % kontrollerat ekologiskt innehåll får bära deras märkning "organic".(The Organic Pharmacy är certifierade av Soil Association).
Källa: Sundloef