måndag 4 augusti 2008

Drömdestination


Ett av världens främsta spaföretag; Six Senses har i sommar öppnat ett nytt spakoncept; Destination spa.

Six Senses första Destination spa ligger på Naka island, strax utanför Phuket i Thailand. På Naka island finns enbart lugna, stillsamma stränder och som öns enda resort finns nu det nyöppnade Destination spat.

En vistelse på ett destination spa handlar om att skapa bestående livstilsförändringar och förbättringar. Som gäst stannar du minst tre dagar, men vistelser på 2-3 veckor är inte ovanliga. Det som utmärker en vistelse på ett destination spa är att du tar del av ett komplett, skräddarsytt koncept.

Vid ”incheckning” träffar du wellnesscoacher, näringsterapeuter, naturmedicinläkare eller andra terapeuter som inleder din vistelse med konsultationer och tester. Utifrån dessa analyser skapas ”personliga resor” med ett personligt kost-, tränings- och behandlingsupplägg, alltför att du ska uppnå dina egna wellnessmål. Vistelsen är tillför att förebygga sjukdomar, skapa förutsättningar för att kraftfullt förbättra livsstilen och ta ansvar för sitt eget välmåene.

Det 3000 kvadratmeter stora spat är uppbyggt med inspiration av kinesisk-, indisk-, indonesisk- och thaiinspirerad arkitektur. Spabehandlingskonceptet är också uppbyggt enligt dessa hörnstenar. Behandlingar som erbjuds är bla Chi Nei Tsang, colonterapi, Ayurveda, vattenterapier och en egen thaimassage skola*.

Som alltid är maten gudomlig på Six Senses och på destination spa serveras enbart ”Fishterian cuisine", och vill du njuta, så ska du självklart njuta…kvällstid serveras ekologiskt vin och champagne om så önskas.

Ja, det är sannolikt en dröm destination, Six Senses har än en gång skapat något unikt där ord inte räcker till. Bilderna får tala för sig själva.
* förklaring till dessa spännande behandlingar kommer i bloggen, håll utkik!

Bilder: Six Senses, för mer info se http://www.sixsenses.com/