torsdag 6 mars 2008

Hot, hot, hot...


…climate. Det är varmt i Thailand, men det känns som balsam för en vinterfrusen själ.

…food. Maten är lika värmande och het som den brukar vara. Kryddor som väcker liv i kroppen och ger energi; värmande ingefära, frisk lime, finurlig koriander och spicy chili!

…stone dvs Hot Stone Massage på SPA.

Hot Stone massage innebär här på Six Senses Spa (Evason Resort & SPA, Hua Hin) en
90 minuter lång massage med varma Basalt (vulkaniska) stenar. Perfekt inledning på en spavistelse och ett utmärkt val efter en lång resa med en 6 månaders bebis som mer än gärna bänkar sig i famnen och anser att föräldrarna är världens bästa klätterställning!

Behandlingen inleds med ångbastu eller vanlig bastu och trots det varma klimatet så är det härligt att gå in i en het bastu där det ångar av menthol. Därefter börjar behandlingen med att fötterna tvättas med heta kompresser och sedan börjar massagen med stenarna som är i olika storlek och temperatur. Kroppen är insmord med varm olja och stenarna och terapeutens händer glider längs kroppen i ett förutbestämt mönster. Enstaka gånger känns stenarna för varma, men det är enbart under fotsulorna.
Massagen avslutas med ansikts- och skalpmassage, samt en varm kompress i ansiktet. ”Kroppen känns riktigt genomarbetad, cirkulationen är igång och stelheten från resan är borta”, hinner jag tänka innan jag serveras rykande hett ingefärste som en avslutning.
Behandlingen gjordes utomhus, i en sala som ligger nersjunken mitt i en ”damm” med näckrosor. Fåglarna kvittrade och palmerna susade och prasslade. Underbart, men jag skulle rekommendera att efterfråga Hot Stone behandlingen inomhus om man befinner sig i ett varmt klimat. De varma stenarna ger en mycket skönare känsla och kontrast om det är
svalare runt omkring dig.
Så är du vintertrött, frusen och har ont i musklerna ska du definitivt unna dig en dylik behandling på hemmafronten.

Bild: Six Senses Spa, Evason Resort & SPA i Hua Hin. Utomhusbehandlingsrum = Sala.