fredag 23 januari 2009

Vilket innehåll vill du ha i ditt liv de kommande tio åren?

I två timmar satt jag, helt trollbunden och lyssnade på Kjell Enhager i onsdagskväll*. Jag var inte ensam, ett fullsatt Chinateatern skrattade, lyssnade, antecknade och reflekterade. Jag är övertygad om att emellanåt satt både en och annan med tårar i ögonen. Kanske också skruvade man på sig, lite generat då igenkänningspoängerna var många.

Den röda tråden under kvällen var motivation och att veta vad man vill. Hur ofta är det inte så att man vet vad man vill, man vet hur man ska göra det men ändå gör man det inte?

På jobbet har vi alltid planer, strategier och action plans för att nå uppsatta mål. På semestern har vi planer hur vi ska ta oss från a till ö. Då vi studerar har de flesta en plan för hur man ska ta sig i mål, dvs få sin examen…osv
Men hur många av oss har en plan för att bli lycklig i livet?

För ett antal år sedan, då jag lyssnade på Enhager första gången fick vi en uppgift; Vad vill du ha med i ditt liv de kommande fem åren?
För ungefär ett år sedan hittade jag mina papper, där jag svarat på denhär frågan. Jag hade för länge sedan glömt att jag skrivit något om detta, och framförallt hade jag glömt vad jag skrivit.
Jag började läsa…och efter ett par rader blev det suddigt, ögonen tårades, och jag fick svårt att läsa vidare men inom mig bubblade det…i mina anteckningar fanns fem punkter som jag ville ha med i mitt liv, fem saker jag ville göra och av dessa fem saker så hade varje sak hänt.

Tankens kraft, omedvetna beslut… jag har ingen aning, men det är en bra övning att sätta ord på vad man vill, skapa sig en karta för att ta sig från A till B och en handlingsplan.

Komplettera handlingsplanerna på jobbet med en egen, privat handlingsplan. Vad vill du ha med i ditt liv och hur ska du nå dit? Så att du på din egen 80 års dag kan stolt blicka tillbaka med ett leende och kunna säga; Yes I made it!

I onsdags blev vi återigen påminda av Kjell, skriv ett brev åt dig själv, som du öppnar om tio år…
Jag har påbörjat mitt brev…och snart stänger jag kuvertet och säger, vi ses om tio år!

*se blogginlägg den 19 januari 08


P.S Vill du ta del av Kjell Enhagers tankar och filosofier så kan jag varmt rekommendera att beställa hans DVD/film Jag AB, en inspelad föreläsning som är otroligt inspirerande.

Du kan beställa den på: www.kjellenhager.se