torsdag 20 november 2008

Vilse i massagedjungeln? Del 2


Lomi Lomi
Lomi Lomi betyder ”den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ”. En rytmisk, nästan vågliknande massage med eteriska oljor, ursprungligen från Hawaii. Terapeuten masserar med dansliknande och rytmiska rörelser och använder ofta hela underarmarna istället för händerna. Behandlingen accompanjeras ibland av hawaiiansk musik. Massagen är både energigivande och revitaliserande både på kroppen och sinnet. Det är en mjuk och intensiv helkroppsmassage som går på djupet i muskulaturen.
För dig som:
- känner dig trött och energilös
- ofta är frusen
- gillar oljemassage

Ayurvedisk massage
Ayurveda är en välkänd indisk helhetslära för hälsa och välmående, med en mångtusenårig tradition om att ge om balans i livet. Först analyseras din kroppstyp genom att terapeuten ställer frågor och gör en eventuell pulsdiagnostik. Därefter anpassas massagen och även massageoljan efter ditt behov. Den vanligaste ayurvediska massagen heter abyangah, vilket är en hel kroppsmassage med varm olja, som är mycket lugnande.
För dig som:
- inte är rädd för mycket olja
- inte är rädd för olja i hår och hårbotten
- behöver stressa av och få djupavslappning

Hot Stone Massage
Underbar massage där terapeuten använder både sina händer och basalt eller lavastenar som är uppvärmda. Kroppen masseras med stenarna eller så placeras de varma stenarna på specifika punkter på kroppen. Stenarna håller värme mycket bra. Ibland används även småstenar för ansiktet. Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Massagetekniken är inspirerad av traditionell kinesisk medicin och man arbetar med kroppens energibanor för att lösa upp blockeringar och skapa balans.För dig som:
- är frusen och vill få igång blodcirkulationen i kroppen
- är trött i musklerna
- vill varva ner och återhämta sig både fysiskt och psykiskt

Thaimassage
Thaimassage kan beskrivas som en blandning mellan akupressur, shiatsu och yoga, där terapeuten trycker och stretchar kroppen, genom att använda sina händer, men även underarmar och fötter. En massage som effektivt stimulerar energiflödet och blodcirkulationen. Kroppen blir ordentligt genomarbetad och stretchad.
För dig som:
- som behöver en energikick
- vill få musklerna ordentligt stretchade
- inte är rädd för kraftfullare massage, tryck och press
- vill behålla kläderna på under behandlingen (ingen olja används)

Champissage/Indisk huvudmassage
Massagetekniken härsatmmar från Ayurveda. Den utförs oftast sittande, men kan även avslutas med att du ligger ner. Massören behandlar huvud, axlar, nacke, armar och hals. Hår och hårbotten behandlas med eterisk olja för att tillföra näring. Massagen frigör stress och spänningar och är väldigt njutningsfull.
För dig som:
- sitter mycket framför datorn
- har spänningshuvudvärk
- har torr hårbotten
- har spänningar i axlar och nacke

Lymfdränage
En mjuk och lätt massage som stimulerar lymfcirkulationen i kroppen och har en renande och utrensande effekt. Massagen utföres med mjuka, pumpliknande rörelser för att stimulera vävnaden och därmed reducera vätska i kroppen.
För dig som:
- behöver en lugnande och mjuk behandling
- lätt samlar på dig överskottsvätska i kroppen

Har du plockat fram kalendern och bokat in din egen må bra tid? Om inte, gör det nu...
Bild: Grand Hyatt, Hong Kong