tisdag 23 december 2008

Nystedt News befinner sig på jullov i den vintervita barndomsstaden...

och önskar Dig en lugn och rofylld jul, fylld av glädje, värme och mycket kärlek.

Nystedt News återkommer igen vid årsskiftet!

söndag 14 december 2008

Viktlös i yogasalan

Fitness- wellness och yogatrender föds ofta i Los Angeles, det senaste tillskottet i yogavärlden är Antigravity Yoga. Det ser helt fantastiskt spännande ut, och jag associerar direkt till cirkusartister som hänger högt över marken och tvinnar in sig själva i ett långt tygstycke…

En antigravity ”hammock” används under yogaklassen som en mjuk trapets. Den ger stöd och support för kroppen så att kroppen kan göra avancerade yogaposer. Viktlösheten gör att tryck på lederna minskar och ryggraden och nacken kan få en korrekt linjering. Ofta kan avancerade poser hållas längre än när de utförs på golvet.

Den här yogavarianten lär tillföra en helt ny dimension till din yogaträning och kan inte vara annat än ett inspirerande komplement till de mer klassiska yogaklasserna.

När ser vi dehär trenden i Skandinavien?

Har du lyckan att ha en New York resa inbokad, ja då kan du prova på Antigravity yoga på Crunch, 1109 Second Ave., at 59th Street.

Bild: Antigravity yoga

torsdag 11 december 2008

Några ord med en blivande spaterapeut

Idag kan man välja många olika utbildningsvägar för att få möjlighet att jobba på ett spa. Jag har pratat med Josefin Rooth som går den 2-åriga Svenska Hälso- och turismutbildningen, en KY-utbildning på 85 högskolepoäng. Under två år utbildas man till massör via Axelsons* och till spaterapeut via Kerstin Florian. Dessutom utbildas man till styrketräningsinstruktör via Safe**. Utöver detta studeras hotell & guidning, hälsa & turism. Utbildningen ger en bred kompetens och valmöjligheterna är många efter avslutade studier.

Varför valde du en yrkesbana inom spa?
J: - Jag tyckte och tycker att det är väldigt spännande och givande att jobba med hälsa. Som spaterapeut och massör jobbar man verkligen med hela människan. Man lär sig även att ta hand om sig själv!

Vilka är dina framtidsplaner?
J: - Det är svårt att säga, men jag vill samla på mig mer erfarenhet som terapeut, gärna utomlands. Sedan skulle jag vilja jobba som spakonsult, rådgivare eller ansvarig på en anläggning.

Vilken är din favoritspabehandling?
J: - Favoritbehandling att få är alginpackning, gärna med massage och bad. Alger har en härligt utrensande effekt på kroppen och får en trött och sliten kropp att bli som ny.
Favoritbehandling att ge är en aromainpackning med massage. Denna behandling får gästen att verkligen slappna av och drömma sig bort. Gästen får själv välja olja utifrån vad man vill uppnå för resultat och effekt och dessutom masseras ansikte och nacke under inpackningen.

Har du något favorit spa som du besökt?
J: - Detta är en mycket svår fråga eftersom det finns så många underbara ställen. Men jag får nog säga det där jag befinner mig och jobbar på just nu; Solstrand Hotel & Bad utanför Bergen i Norge. De har en enorm relax-avdelning med
bastutorg, varma pooler både inne och ute. Upplevelsen med behandling och relax här är fantastisk!

Kan du delge oss ditt bästa tips för ett lyckat spa besök?

J: -Avsätt hela dagen för att bara rå om dig själv. Utnyttja relax-avdelningen (om den finns)
innan behandlingen. Njut av att bara sitta i din morgonrock några minuter innan behandlingen, kanske med lite te och frukt.
Unna dig den behandling du verkligen vill ha, det är ju inte varje dag du unnar dig lyxen att ta hand om din kropp och själ. Välj inte en för kort behandling, det värt de extra pengarna för en lägre behandling! Ta det lugnt efter behandlingen, sitt gärna kvar i spat och nut av atmosfären. Har man bokat hotellrum i anslutning till besöket är det ju helt underbart att bara traska upp till rummet i morgonrock och tofflor!

Tack Josefine och lycka till!


* Axelsons Gymnastiska Institut, Nordens största skola inom kroppsterapier
** S.A.F.E. är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom träning och friskvård

tisdag 9 december 2008

Tänkvärda ord...

från Sofia!

Jag kan varmt rekommendera Sofia Sivertsdotters blogg. Sofia arbetar som personlig coach, föreläsare, yogainstruktör, skribent...Hon skriver korta och alltid inspirerande inlägg om hur Du, jag och världen kan må bättre.

Varje gång jag läser Sofias tankar vill jag ut och förbättra världen, både för mig själv och för andra. Du hittar Sofia här:

http://www.authentic-avenue.blogspot.com/

Tack Sofia för vårens coaching! Vilket år det blev...!


tisdag 2 december 2008

Köp julklapparna dina vänner inte behöver…

På Unicefs website kan du handla högenergikex, mässlingsvaccin, yllefiltar, fotbollar, förstahjälpenväska, en fyrhjulsdriven jeep och annat som hjälper utsatta barn att överleva och utvecklas. Ett myggnät till farmor, en vattenpump till dottern och 500 påsar sockersaltlösning till väninnan. Handla dina julklappar i Unicefs gåvoshop så ger Unicef julklapparna till barn som verkligen behöver dem. Som tack får du ett gåvobevis att ge bort. Du kan rädda barns liv i jul.

Källa/Bild: Unicef

måndag 1 december 2008

Spetsa frukosten med Gojibär för att stärka immunförsvaret!

Dessa julröda, russinliknande bär är fulla med vitaminer och innehåller en hög halt av antioxidanter. Bären har länge använts inom Traditionell kinesisk medicin och brukar ibland kallas för ”Russin för yogis”.

Det sägs vara ett av de nyttigaste bären tack vare dess rikhet på många mineraler så som järn, zink, kalcium, selen. Bären har ett brett spektra av antioxidanter
, bl a höga halter av betakaroten och C-vitamin Dessutom innehåller de E-vitamin, vilket inte är så vanligt att finna i bär. Bären innehåller också en hel del andra komplexa ämnen som ökar motståndskraften mot virus och bakterier.

De smakar gott och påminner lite om en blandning av russin, tranbär och kanske en touch av hallon…

Så över min dagliga yoghurt strör jag:
- Färsk frukt (banan eller äpple)
- Hela mandlar
- Pumpafrön
- Russin
- Gojibär
- Havregryn eller musli
- Honung

Helgens inköp
Källa:
www.kinagoji.se
www.reneevoltaire.se