måndag 20 oktober 2008

Celebrity @ Kiehl's

Ett av mina favoritmärken på skönhetsmarknaden; Kiehl’s since 1851 har tillsammans med Brad Pitt (!) tagit fram en 100 % ekologisk och helt nedbrytningsbar produkt; ”Aloe Vera” Biodegradable Liquid BodyCleanser.

Duschgelén är en mild rengöringsprodukt med få ingredienser. Den är gjord av 100%miljövänliga och biologiskt nedbrytbara ingredienser. Detta innebär att ingredienserna minskar påverkan på miljön tack vare att de bryts ner i jorden inom 28 dagar. Den tiden överensstämmer helt med OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) riktlinjer för nedbrytbarhet.
Duschgelén är fri från parabener och färgämnen och är dessutom förpackad i en 100% PCR flaska (Post Consumer Recycled Bottle). Det innebär att den är tillverkad av återvunna mat-och dryckesförpackningar.

Hela nettovinsten av försäljningen skänks till globala miljöinsatser genom JPF Eco system, en välgörenhetsfond skapad av Brad Pitt. Det första projektet som fonden stöder är konstruktion av miljövänliga och pristillgängliga hus, som byggs till förmån för de drabbade av orkanen Katrina i New Orleans.

Det här är Kiel’s hittills största välgörehetsprojekt där målet är att samla in 1 miljon dollar till fonden.


Duschgelén passar både män och kvinnor och finns hos Kiehl’s i Stockholm i november.
200 ml kostar 200 SEK. Kanske är det här årets första julklappstips?



”Kiehl’s formulated this product to minimize the impact we have on the environment. All proceeds will go to benefit green initiatives around the globe.” Brad Pitt