tisdag 27 januari 2009

Nytt nummer ute


Nu finns ett nytt nummer ute av tidningen Vårt nya bad & spa. Massor med badrums- och inredningsinspiration och lockande spamiljöer både hemma och utomlands. Nystedt News finns med i tidningen med en artikel om hur du får ut mesta möjliga av ditt spabesök!

fredag 23 januari 2009

Vilket innehåll vill du ha i ditt liv de kommande tio åren?

I två timmar satt jag, helt trollbunden och lyssnade på Kjell Enhager i onsdagskväll*. Jag var inte ensam, ett fullsatt Chinateatern skrattade, lyssnade, antecknade och reflekterade. Jag är övertygad om att emellanåt satt både en och annan med tårar i ögonen. Kanske också skruvade man på sig, lite generat då igenkänningspoängerna var många.

Den röda tråden under kvällen var motivation och att veta vad man vill. Hur ofta är det inte så att man vet vad man vill, man vet hur man ska göra det men ändå gör man det inte?

På jobbet har vi alltid planer, strategier och action plans för att nå uppsatta mål. På semestern har vi planer hur vi ska ta oss från a till ö. Då vi studerar har de flesta en plan för hur man ska ta sig i mål, dvs få sin examen…osv
Men hur många av oss har en plan för att bli lycklig i livet?

För ett antal år sedan, då jag lyssnade på Enhager första gången fick vi en uppgift; Vad vill du ha med i ditt liv de kommande fem åren?
För ungefär ett år sedan hittade jag mina papper, där jag svarat på denhär frågan. Jag hade för länge sedan glömt att jag skrivit något om detta, och framförallt hade jag glömt vad jag skrivit.
Jag började läsa…och efter ett par rader blev det suddigt, ögonen tårades, och jag fick svårt att läsa vidare men inom mig bubblade det…i mina anteckningar fanns fem punkter som jag ville ha med i mitt liv, fem saker jag ville göra och av dessa fem saker så hade varje sak hänt.

Tankens kraft, omedvetna beslut… jag har ingen aning, men det är en bra övning att sätta ord på vad man vill, skapa sig en karta för att ta sig från A till B och en handlingsplan.

Komplettera handlingsplanerna på jobbet med en egen, privat handlingsplan. Vad vill du ha med i ditt liv och hur ska du nå dit? Så att du på din egen 80 års dag kan stolt blicka tillbaka med ett leende och kunna säga; Yes I made it!

I onsdags blev vi återigen påminda av Kjell, skriv ett brev åt dig själv, som du öppnar om tio år…
Jag har påbörjat mitt brev…och snart stänger jag kuvertet och säger, vi ses om tio år!

*se blogginlägg den 19 januari 08


P.S Vill du ta del av Kjell Enhagers tankar och filosofier så kan jag varmt rekommendera att beställa hans DVD/film Jag AB, en inspelad föreläsning som är otroligt inspirerande.

Du kan beställa den på: www.kjellenhager.se

onsdag 21 januari 2009


"Life is not a mystery to be solved, but a mystery to be lived."
Thomas Merton

måndag 19 januari 2009

Wellness TV


Saknar du inspirationen, orken och motivationen att ta tag i ditt liv, i träningen, i kosten eller vad det nu må vara som inte känns riktigt bra? Har du svårt att ta dig till en inspirerande föreläsning, yogaklass eller att bara sätta dig ner och meditera en stund? Nu kommer lösningen för dig; Wellness TV!
Med Annette Lefterow som programledare och ciceron visar TV8 Wellness-skolan, en programserie som syftar till att aktivera tittarna både fysiskt och mentalt.

Stress och ökade krav får idag många att känna att tiden inte räcker till. Och just därför är det kanske viktigare än någonsin att måna om sin hälsa och sitt välbefinnande. Under seriens gång kommer du att bjudas på en rad viktiga insikter och goda råd, lyssna till kända och spännande gäster, prova på yoga, pilates, styrketräning och till och med få chansen att dansa hemma framför TVn.

Annette Lefterow är en svensk auktoritet inom området välbefinnande, eller wellness som hon själv kallar det. Hon har arbetat med och undervisat i välbefinnande sedan 1985 och wellness-skolan är hennes egen unika programidé. Programmet är skapat utifrån inställningen att wellness och hälsa ska vara roligt och inte bara ett nödvändigt ont.

- Nu är det slut med att sitta och titta på när andra tränar, kommer i form eller går ner i vikt. Wellness-skolan riktar sig direkt till TV-tittaren som ges en unik chans att aktivera sig både fysiskt och mentalt, säger Annette Lefterow.

Wellness-skolan börjar lördagen den 24 januari klockan 11:00 på TV8.

Jag ska definitivt se premiäravsnittet, men innan dess ska jag gå och inspireras av min absoluta favoritinspiratör, alla kategorier; Kjell Enhager som på onsdag håller föreläsning på Chinateatern i Stockholm.

Kjell Enhager är en av världens skickligaste föredragshållare och tränare i ämnet motivation. Med en driven retorik får han oss att förstå att vi ska lita till våra egna möjligheter att nå våra mål. Med 25 års erfarenhet som coach/tränare och föredragshållare för de största idrottspersonligheterna, samt de mest progressiva företagen och organisationerna, har han en enorm kunskap om vad som gör att vissa lyckas och andra inte.I detta seminarium "best of" kommer Kjell att ösa ur sin djupa säck med exempel från sina år som motivationskonsult.

Det får bli mitt startskott på 2009!

Källa:
TV8
www.kjellenhager.se
www.eriksofsweden.se

torsdag 8 januari 2009

Grekisk flora och fauna i hudvård

Grekiska hudvårdsmärket Korres kommer till Skandinavien. Redan nu finner du delar av sortimentet på Arlanda Terminal 5s taxfree, som för övrigt gjort ett riktigt ansiktslyft och tagit in flera nya ekologiska och naturliga hud- och hårvårdsmärken. Det var på tiden!

Korres hudvård grundar sig i homeopatin, naturliga ingredienser och medicinska örter. Echinacea, timjan, ginseng, Aloe vera eller yoghurt finner du i Korres kompletta hudvård (ansikte, kropp, sol och kosttillskott).
Korres har sitt ursprung i Greklands äldsta homeopatiska apotek och deras mål är att skapa ”skinloving”, miljövänlig och prisvärd hudvård, baserad på naturliga ingredienser.

Vid senaste resan från Arlanda inhandlade jag Korres Basil Lemon bodylotion och mottagaren av den har öst idel beröm över konsistens och doft!

För mer info:
www.korresscandinavia.com

söndag 4 januari 2009

All we have is now...

Nytt år, nya tag…och det är lätt att dras med i stora och ambitiösa planer för det nya året. Jag kan lätt känna mig stressad över andras planer och nyårslöften, och med en tom kalender framför mig genast börja fylla den med aktiviteter bara för att…

Men i år har jag stannat upp, inte avgett något nyårslöfte och inte köpt en kalender för 2009 (än), utan det här årsskiftet har jag lyssnat på Eckhart Tolle:

“Varje ögonblick är det viktigaste i Ditt liv.
Inga framtida ögonblick är bättre än det här.”