torsdag 28 februari 2008

Time for Detox

Den alldeles för tidigt anlända våren har fått mig att inse att min kropp fortfarande är inställd på vinter och dvala. Allt går på sparlåga, både invärtes och utvärtes. Huden känns grå och livlös, hållningen har haft bättre dagar och inuti kroppen finns spår efter vinterns alla kaffekoppar, bullar, julgodis och annan tröst som jag gärna intagit för att pigga upp mig i vintermörkret. Det sorgliga är att effekten från detta varit ytterst temporär.

Det har med andra ord blivit dags att vårstäda, inte bara hemmet utan kroppen. Enligt den Ayurvediska traditionen bör man rena kroppen inför varje ny årstid, för att ge kroppen de bästa förutsättningar för att fungera optimalt.

Att rena och avgifta kroppen kan man göra på många sätt, jag har valt ett enkelt och skonsamt sätt. Under kommande tre veckor dricker jag en renande örtdryck*. Drycken innehåller bl a björk och älgört som underlättar utdrivningen av slaggprodukter och är vattendrivande. Kronärtskocka och maskros aktiverar levern och matsmältningssystemets renande effekter och kardborre samt stymorsviol renar huden. Drycken är förstärkt med Blåstång som fungerar som en katalysator och förstärker örternas renande effekt. Trots denna märkliga blandning så smakar det gott, man blandar 12ml av drycken med en liter vatten och dricker det under dagen.
Effekten brukar komma redan efter en vecka och man känner sig piggare, lättare i kroppen och hyn blir klarare.

Varför ska man behöva ”detoxa” kroppen, ska den inte klara av att rena sig själv kan man ju stilla undra. Faktum är att kroppen renar sig själv, men felaktig kost och livsstil kan göra att det ansamlas för mycket slaggämnen i kroppen, vilket i sin tur leder till att den egna förmågan att rena försämras och kroppen går ner i slow motion och vi känner oss trötta och orkeslösa.

Dags för helrenovering med andra ord- Time for Detox!

*Metho Draine, finns på hälsokost, ca pris 244:-

onsdag 27 februari 2008

Upptäck coola Kiehl's

Skönhetsintresserade nordbor har länge vallfärdat till New York för att besöka butiken i hörnet 13th Street och 3rd Avenue. Det som en gång i tiden började som ett apotek har idag utvecklats till ett omfattande hudvårdsmärke baserat på en blandning av kosmetik, farmakologi, växtlära och medicinsk kunskap.
New York resenärerna har rest hem med kappsäckar fyllda med schampo, läppbalsam och bodylotions. Äntligen slipper vi släpa dessa dyrgripar över Atlanten. Sedan ett år tillbaka finns Kiehl’s i Stockholm*, som den hittills enda butiken i Norden.

Kiehl’s produkter innehåller noggrant utvalda ingredienser, minimalt med konserverings-medel, inga parfymer är tillsatta och produktförpackningarna är enkla och återvinningsbara.

Servicen hos Kiehl’s är utöver det vanliga, personalen är generös med produktsamples och delar gärna med sig av sin kunskap. Har du inte möjlighet att besöka butiken så skickar personalen hem produkterna till dig, efter att du beställt på telefon.

Min personliga favoritprodukt är Creme de Corps, en vaniljgul bodylotion som går snabbt in i huden och verkligen botar torrheten. Den är utan doft och jag har upptäckt hur behagligt det är att använda oparfymerade produkter. Tänk på att vara sparsam med dofter och parfym om du ska umgås med allergiker eller små barn.

Jag testade också nyligen deras nya schampo; Rice & Wheat Volumizing Shampoo, ett lättvikts schampo för dig med tunt, platt och livlöst hår. Produkten är berikad med honung, ris- och jojobaextrakt. Schampot löddrar mycket, trasslar inte till håret och doftar naturligt och fräscht. Kiehl’s schampon är väldigt dryga och det gäller även för denna produkt. Det är väl värt att pröva Kiehl’s hårvård!

*Kiehl's Since 1851, Mäster Samuelsgatan 5, Stockholm. Tel 08-678 40 02

söndag 24 februari 2008

The best of the best

Är du på väg att resa till en storstad får du inte missa den ultimata reseguiden LUXE, en miniatyrsammanfattning av det bästa varje stad har att erbjuda i form av hotell, restauranger, shopping och SPA.

Guiden är inte större än att den ryms i bakfickan och viks ihop som en broschyr, men den ger allt man behöver veta för att få ut det mesta och det bästa!
På grund av det smidiga formatet (inga kartor, ingen historia, ingen vanlig resehandbok helt enkelt) uppdateras guiderna ungefär två gånger om året. Har du redan en guide och ska återvända till en plats kan du enkelt gå in på LUXE hemsida och knappa in en kod och därefter få den allra senaste uppdateringen.
Guiderna finns inte bara för städer så som Paris, Barcelona, Los Angeles, Bangkok utan även för länder t ex Vietnam, Kambodja eller Singapore och minst ett tjugotal platser till.

Med denhär guiden får man en känsla av att veta lite mer än alla andra och man hittar verkligen guldkornen och undviker stöta på turistfällorna. Dessutom är språket väldigt roande, det är skrivet med humor och en stor portion ironi.

Jag har själv hittat en snäll tandläkare i Chiang Mai, hotell med ekologisk frukost i Bangkok, en amerikansk doktor i Ho Chi Minh och mysigt SPA i Siam Riep, tack vare LUXE.

Besök
www.luxecityguides.com innan nästa resa, så du inte går miste om obetalbara restips!

"Ta ta for now"!

onsdag 20 februari 2008

Maxa ditt spabesök



Ett Spa besök kan vara minst lika förvirrande som en första körlektion på bilskolan.

Omfattande behandlingsmenyer, konstiga juicer eller meditationsklasser med namn som knappt går att uttala kan göra vem som helst osäker. Jag har samlat några av mina bästa tips inför ett spabesök, för att du ska få ut maximalt av vistelsen.

1. Besök spats hemsida och skriv ut behandlingsmenyn. Sitt hemma i lugn och ro och läs och begrunda. Förboka alltid några behandlingar eftersom det ofta är fullbokat när man väl är på plats. Boka några behandlingar, men lämna gärna utrymme för att göra någon behandling som terapeuterna rekommenderar. Du kanske behöver något som du inte alls tänkt dig. På vissa span kan man be att enbart blocka tid för t ex kroppsbehandling och på plats bestämma behandlingen utifrån behov och rekommendationer från terapeuten.


2.Stannar du länge på ett spa eller bor på en sparesort kan du första dagen be om en gratiskonsultation för att få tips om behandlingar som passar dina önskemål och skräddarsy din vistelse.

3. Kom i tid till spat eller behandlingen. Oftast finns trevliga amneties att njuta av innan själva behandlingen. Goda teer, ångbastu…

4. Stanna kvar länge efter behandlingen, drick te, ät frukter, njut av stämningen och avslappningen efter behandlingen.

5. Prata inte under behandlingen. Om en terapeuten pratar för mycket kan du vänligt be om att få behandlingen under tystnad. Oftast inleder man en behandling med att prata om behov och önskemål men därefter finns ingen anledning att prata om inte du inte vill förstås. Våga vara i tystnaden!

6. Undvik jacuzzis, vattnet i dessa innehåller mycket klor (för att det ska vara fräscht), men det torkar ut huden.

7. Ta med dig egna sandaler (”flipflops”) ifall du är osäker om du får låna på Spat. Golven kan vara kalla och man kan bli lite frusen efter en behandling.

8. Beröm gärna terapeuten om behandlingen känns bra. Man kan aldrig få för mycket positiv feedback och ofta generar det i att terapeuten anstränger sig ännu lite extra för din skull.

9. Om något inte känns bra – våga säg till. Du kanske tycker musiken är för hög eller terapeuten masserar för mjukt, låt inte det irritera under behandlingen.

10. Var modig och prova spats signature behandlingar eller specialiteter. Asiatiska Span har ofta spännande behandlingar med lokalanknytning, t ex Aloe Vera inpackning, Sandmassage eller Thai herbal massage (massage med uppvärmda tygkuddar fyllda med läkande örter).

Foto: Thai Herbal - Six Senses


tisdag 19 februari 2008

Indisk ekolåda




Just nu väntar jag på att veckans leverans av Ekolådan http://ekoladan.se/Templates/Page.aspx?pageid=24 ska anlända, tills dess drömmer jag mig tillbaka till den färska frukten på Goas stränder...

måndag 18 februari 2008

Vitaminbomb

När jag var liten räddades jag från eviga vinterförkylningar tack vare en knallorange, syrlig, nästan lite besk vätska som jag drack av mer eller mindre varje dag under den kalla, mörka årstiden. Det har blivit dags för mig att bege mig ut i handeln och leta rätt på havtornssaft och återuppta denhär vanan från barndomen. En riktig huskur från mina hemtrakter i Österbotten, Finland.

Ett enda, litet havtorns bär har lika mycket C-vitamin som en hel apelsin, dessutom innehåller det A- D- och E-vitamin, folsyra och är det enda bäret som faktiskt innehåller fleromättade fetter. Det här bäret är ett av världens nyttigaste tack vare mycket höga doser av vitaminer och antioxidanter, det stärker immunförsvaret, men är även bra mot hudproblem såsom eksem och acne.
Havtornssaft kan beställas bland annat via Weledas webshop. http://www.weleda.se/
Weleda har även hudvårdsprodukter (kroppsolja, bodylotion och hand- och fotcreme) med havtornsextrakt. Weleda tillverkar och distribuerar naturliga läkemedel och hudvårdsprodukter med ekologiskt odlade ingredienser, och med grunden i den antroposofiska filosofin.

Mycket friskhet önskar jag Dig!

söndag 17 februari 2008

Obegripliga ord

Skönhetsbranschen kryllar av mer eller mindre obegripliga ord, terminologin väcker både nyfikenhet, lockelse och förvirring. Vad är egentligen aminosyror, peptider eller epidermis? Med jämna mellanrum kommer bloggen att berikas med ordlistor för att reda ut vad som egentligen står bakom dessa ord, som ännu inte hittat till Svenska Akademins ordlista.

Obegripliga ord 1: Cosmeceuticals - ett trendord i branschen.
Cosmeceuticals är högteknologiska kosmetikprodukter, som rör sig i gränsen mellan hudvård och läkemedel, men de säljs ute i handeln och kräver inget utskrivet recept.
Dessa produkter brukar också kallar ”Doctor brands”, då de oftast är framtagna av hudläkare. Trenden med Cosmeceuticals började på 1980-talet i USA. Själva begreppet är en sammanslagning av orden cosmetics och pharmaceuticals. En del av produkterna har sitt ursprung i att forskare eller dermatologer (hudläkare) upptäckte positiva bieffekter hos läkemedel för hudsjukdomar. De tog då till vara på upptäckterna och började skapa hudvård med samma eller liknande ingredienser som i läkemedlet.
Produkterna har ofta höga koncentrationer av aktiva ämnen och bör användas efter angivna direktiv för att undvika biverkningar. Exempel på aktiva ämnen som används är t ex

A-vitamin, C-vitamin, AHA syror. Ingredienserna är effektiva bl a för att reducera synliga ålderstecken i huden eller läka ut acne.
Tyvärr finns ingen tydlig lagstiftning eller branschorganisation kring detta begrepp, vilket gör att vem som helst kan hävda att deras produkter är så kallade Dr Brands. Det är svårt att rekommendera ett märke eller en tillverkare, men en utgångspunkt är att alltid inhandla Cosmeceuticals hos utbildad personal (hudterapeuter eller dermatologer).

Några märken som räknas till sk Dr Brands: Md Formulations, Murad, Dr Brandt.

Md Formulations är ett märke som med jämna mellanrum tar plats i mitt badrumsskåp!

lördag 16 februari 2008

Inspirationstips

För att jag ska må riktigt bra behöver jag kreativitet och inspiration i livet. Jag behöver omväxling och variation i vardagen för att min hälsa ska vara på topp.
För att finna lite galenskap och inspiration satte jag min 5 månaders son i vagnen och styrde mot Moderna Museet (Stockholm). Här visas just nu kreativitetens mästare; Andy Warhols verk*. Roligt, galet och ibland helt obegripligt, men jag fick den kontrast och variation som jag var ute efter. Vad har du gjort för att överraska dig själv i veckan?

*Andy Warhol, ”Andra röster, andra rum” Moderna Museet, Skepparholmen, Stockholm.
Utställningen pågår till och med 4 maj 2008.
Missa inte att äta en fräsch lunch i museets restaurang och blicka ut över Stockholms vatten och Strandvägen.

torsdag 14 februari 2008

SPA- & Artjamming i Hong Kong

Ett av Hong Kongs populäraste SPA:n är just nu Plateau Spa på Grand Hyatt Hotel. Ett Spa som ger en ”resort-känsla” även om det ligger mitt i en brusande storstad. Pooler, fontäner och vattenfall skapar en lugn oas. Behandlingar går också att få i hotellets sviter. Liggandes på en futonmadrass kan du få massage samtidigt som du blickar utöver Hongkongs hamninlopp. Jag skulle absolut välja deras Four Hand Massage, vilket innebär att två terapeuter masserar samtidigt. När fyra händer masserar kan inte sinnet fokusera på varje rörelse utan man kopplar av på ett annat sätt än det är möjligt vid en traditionell behandling. Vill du unna dig en extraordinär och lyxig spa behandling, leta efter denna…

Efter att du botat eventuell jetlag på SPA avdelningen kan du föra in lite kreativitet i ditt storstadsbesök och leta upp Artjamming. ”Paintertainment" är ett fantastiskt sätt att umgås med vänner (alternativ till en bar-kväll) eller bara gå dit själv och ta fram all gömd kreativitet. Hur många gånger har du inte drömt om att stå vid ditt eget staffli och bara ösa på med färg och se vad som uppenbarar sig på duken, samtidigt som du lyssnar på inspirerande musik, i en riktigt cool lokal?
På Artjamming betalar man för färg, duk och sen är det fritt fram att måla och ta hem sitt konstverk. Nu väntar jag bara på att Artjamming ska etablera sig på en något närmare adress än Hong Kong!

Artjamming: 123 Wellington Street, Centrak, Hong Kong.
www.artjamming.com
Plateau Spa: 1 Harbour Road, Hongkong

Foto: Grand Hyatt, Hong Kong

tisdag 12 februari 2008

Nedräkningen har börjat...

Snart blir det SPA fokus i bloggen. I Mars bloggar jag från Evason, Hua Hin i Thailand.


På bilden: Earth SPA, Six Senses Spa på Evason Hideaway, Hua Hin. Byggnaderna som ni ser på bilden är behandlingsrum. De är byggda på traditionellt vis, enbart av lera och halm. Tack vare materialval, samt formen på husen hålls de naturligt svala, och ingen air-condition behövs. På detta Spa får kreativiteten verkligen råda och de flesta ingredienser som används i behandlingarna plockas i den egna organiska trädgården.

måndag 11 februari 2008

Skin Food

Super food innebär att man med hjälp av rätt kost ger sin kropp de allra bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv. Nu har en ny bok kommit som heter ”Supermat – vägen till ett friskare liv”. Det intressanta med denhär boken är att den är skriven av en läkare och innehåller de senaste vetenskapliga rönen om matens läkande krafter och dessutom hur man kan äta sig till en bättre hud.

Bokens författare, Helena Nyblom säger i DN Söndag, 3 Februari 2008: ”Vi inom sjukvården arbetar för litet med hela människan och har ofta en bristande helhetssyn.” Hon fortsätter: ”Läkare är traditionalister och i vår utbildning har det ingått oerhört litet om kosten. Jag tror att många inte förstått att en del livsmedel har liknande effekter som läkemedel.”

Äntligen en representant från sjukvården som ser alternativa lösningar!

Vad ska vi äta då för att huden ska återfå sin lyster, stå emot åldrandet och kännas stark, smidig och frisk? Vi ska överösa kroppen med mat fylld av antioxidanter. Dessa finns att finna bl a i grönsaker med mycket färg, eftersom just växternas färgpigment har starka antioxidanta egenskaper Antioxidanter skyddar mot fria radikalers framfart, som annars bryter ner friska celler och gör att huden får sämre motståndskraft och åldras i förtid. (Fria radikaler orsakar en oxidationsprocess i våra celler)
Med andra ord innebär detta, att allt som ger svåra fläckar är då nyttigt, enligt Nyblom.
Det ska jag tänka på nästa gång min 5 månaders son sprutar ner mig med morotspure.

Följande ingredienser har jag infört i min veckomeny, alltför att ge det bästa till min hud.

Apelsin (färskpressad apelsinjuice varje morgon)
Rik på C-vitamin, som behövs för att hudens ska kunna producera kollagen (fibrer i huden som ger huden fasthet). Apelsin har också anti-inflammatoriska egenskaper. Bra för att motverka att hudens åldras i förtid.

Avokado (äter flera avokado i veckan, godast är de med lite pressad citron och örtsalt)
Rik på enkelomättat fett och kraftfulla antioxidanter, så som E-vitamin. Bra både för in- och utsidan av kroppen. Perfekt för att motverka vintertorr hud.

Blåbär (perfekt att göra smoothies på)
Rik på bl a C-vitamin. Blåbär är bland nyttigaste som finns tack vare starka antioxidant effekter. Bra för huden eftersom de stärker kollagenproduktionen, stärker också ögonen.
Färska bär är naturligtvis bäst, men det har visat sig att även om de är frysta bibehålls ca 70% av C-vitaminet.

Boken Supermat (159:-) är slutsåld på Bokus, men finns åter i lager vecka 8,
så imorgon är det jag som lägger in en beställning och väntar…



Foto: http://www.bokus.com/

söndag 10 februari 2008

Tänkvärt

Jag fick ett fint mail av en vän i veckan, där hon bland annat nämnde talesättet:

"Om du alltid gör som du alltid har gjort, kommer du alltid få det du alltid har fått"

Tänkvärt!

fredag 8 februari 2008

Soul Food


Varför envisas vi människor med att äta mat som inte är bra för våra kroppar, än mindre för våra själar? Vi tankar bilen med bästa bränslet, men vad tankar vi kroppen med?

Bra mat ger energi, den gör att jag känner mig pigg och alert efter en måltid, den smakar gott och är fylld med näringsämnen som gör att kroppen fungerar som den ska. Jag tänker på frukt, grönt, fullkornsbröd och alla spännande gryn som finns i dag. (Gryn ja, inte visste jag vad Quinoa, Bulgur eller Matvete var för bara ett par år sedan, men tänk vad de berikat menyerna…)

På vilket sätt kan mat vara bra för själen? För mig är det mat som känns bra att äta, men ur ett mer etiskt perspektiv. Det är något som är bra både för mig, för den som odlat maten och bra för miljön. KRAV märkt mat innebär ekologiskt producerad mat, d v s växtodling sker utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. KRAV-märkt mat får växa och mogna på egna villkor, inte stressas fram. Det är mat som är utan syntetiska smakämnen, sötningsmedel eller härdade fetter*.

Idag kan man också finna KRAV certifierade restauranger, vilket innebär att minst 70% av det som serveras på din tallrik är KRAV odlat.

På senaste året har företag som Årstiderna och Ekolådan haft stor tillväxt, deras innovativa affärsidé går ut på att man prenumererar på ekologiskt odlad frukt och grönsaker. Det levereras hem till din dörr så ofta som du vill.
Jag har själv en stående prenumeration, men mitt lilla dilemma är hur jag ska hinna äta upp alla morötter innan nästa sändning anländer. Just vinterns lådor innehöll kanske en aning för många kilon av dessa orange-gula rötter. Att prenumerera på en grönsakslåda är perfekt för mig som lätt annars fastnar i ”isbergssallads-, tomat och gurkträsket”.

När man handlar ekologiskt så är det värt att titta en gång extra efter ursprungsland, och försöka handla närodlat. Att handla ekologiska apelsiner från Brasilien eller tomater från Spanien är inte särskilt snällt för ekosystemet och miljön, med tanke på flygtransporten.

Sammanfattningsvis kan man säga att äta ekologisk mat, är mat för själen; den är näringsrik, inte fylld med besprutningsmedel och dessutom känns den bra i maggropen, bokstavligt talat.

Tips! Vid Odenplan i Stockholm har Itamae Soul Food nyligen öppnat i en ljus, fräsch lokal. Ett perfekt lunchställe för dig som vill äta en nyckelhålsmärkt måltid, på en KRAV certifierad restaurang. Jag kan varmt rekommendera salladsmenyn, där du själv väljer 1-4 olika sallader som läggs upp på din tallrik. Välj bland marinerade morötter, smakrik bulgursallad eller matiga pastasallader. Det känns både bra i magen och själen att äta här!

torsdag 7 februari 2008

Ett SPA besök kan vara såhär...




Den vita sanden masserar dina bara fotsulor då du går längs stigen som leder till Spat.
Någon hälsar dig med ditt namn och önskar dig välkommen. Du lägger dig ner på en vilstol och serveras ett glas vatten, i glaset simmar isbitar med infrusna citronskivor. En iskall, ihoprullad handduk räcks fram och när du vecklar ut den frigörs citrongräsdoft. Du är fortfarande utomhus och känner den varma vinden från indiska oceanen. Handduken friskar upp ditt ansikte, samtidigt som sinnet vaknar till liv, lagom tills du ska fylla i en hälsodeklaration och önskningar om kommande behandling. En terapeut i vita linnekläder hämtar upp dina anteckningar för att ingående studera dem, allt för att kunna uppfylla alla dina önskemål och behov. Efter en stund hämtar terapeuten dig, för dig till ett svalt rum som går i mildaste grönt. Väggen framför dig utgörs av ett vattenfall, rummet fylls av ljudet av porlande vatten. Du får frågor om rumstemperatur och musikval innan behandlingen påbörjas och magiska händer tar sig an din kropp. Gyllengula handdukar sveps kring kroppen i ett visst förutbestämt mönster så att du aldrig känner dig utlämnad eller kall. Du kanske valde behandlingen utomhus, i skuggan av träden vid stranden, i den öppna champan. Där lyssnar du till havets brus och bländas av den vita sanden, som du anar ett par meter från din plats.
För att avsluta behandlingen följs du tillbaka till din vilstol. Där väntar ett kryddigt och aningen sött ingefärste, tillsammans med några bitar frukt, kalla äppelklyftor eller några skivor apelsin, vackert dukat på ett gröntblad, nyss plockat från träden utanför…
Du blundar och lyssnar till öns frigående höns som kacklar nånstans där bakom…
När energin och lusten återvänt styr du stegen mot din väntande cykel, den med dina egna initialer på. Den som ska ta dig till din egen villa, som ligger gömd bland träden, längs oändligt slingrande små vägar, det vill säga om du hittar tillbaka dit….

onsdag 6 februari 2008

En tanke

Förra julen befann jag mig i ett oändligt glittrande och julpyntat Singapore. En kväll strosade jag i de allra färggladaste kvarteren i stan; Little India. Bland små smyckesbutiker, restauranger och klockbutiker hittade jag en liten pärla; The Yoga Shop*. I hyllorna botaniserade jag bland böcker och stannade upp vid en röd, liten bok:
Today I will… 100 ways to make your life calm and creative av Carmen Warrington.
Denhär boken har följt med runt i Asien och nu ligger den här hemma hos mig, häromdagen slog jag upp en sida på må få, om just skönhet:

”Today I will accept what I see in the mirror. Are you dissatisfied with how you look? Is your self-esteem too bound up in your physical appearance? Love your body; it is the extraordinary instrument through which your spirit expresses itself. Accept the inevitability of ageing. Broaden your concept of beauty. Be at peace with yourself as you let go of impossible self-imposed standards. Live in the present, not in the past (how you used to look) or the future (how you will look when you find more time for more exercise)”.



*The Yoga shop, 10 Kerbau Road, Singapore

måndag 4 februari 2008

Ahh...Yoga


Tänk dig en varm sommardag på en strand vid Medelhavet, det kryllar av människor på stranden, barn, vuxna, gamla människor och unga, alla klädda i färgstarka badkläder. Det skrattas, små barn skriker, vågorna slår in mot stranden, en motorbåt åker förbi. Intrycken är många, stranden liksom bubblar av liv, av energi.

Du lämnar bruset på stranden, går ut en bit i vattnet, känner ilningen av det svala vattnet mot smalbenen. Lätt framåtböjd tar du sats, ett djupt andetag och du bryter vattenlinjen, smidig som en delfin dyker du ner, glider genom vattnet och det blir….alldeles tyst, alldeles stilla, och du känner dig mer levande och mer alert än någonsin.
Precis så känns det i min kropp efter ett yoga pass, intryck och brus suddas bort, tankarna klingar av, kroppen fylls av stillhet och tystnad, samtidigt som den ändå känns levande.

Efter varje yoga pass, när jag ligger i den avslutande Savasana tackar min kropp mig och säger, varför var det så länge sen sist?

Tack Atmajyoti-yogacenter för inspirationen jag fick idag.